18 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα στην πόλη μας - Αγορές στα τοπικά μας καταστήματα


Εκδηλώσεις για να δημιουργηθεί Χριστουγεννιάτικο πνεύμα τις επόμενες ημέρες, διοργανώνουν Δήμοι της Εύβοιας, καθώς και Σύλλογοι ενώ δεν λείπουν και φέτος τα Bazaar. Μπορεί λόγω κρίσης να είναι λιτά τα φετινά μας Χριστούγεννα, αλλά όλοι μας έχουμε ανάγκη απο χαμόγελο και λίγη εορταστική μελωδία.
Πολύ περισσότερο η τοπική μας αγορά, που στενάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Προτροπή όλων μας λοιπόν, οι εορταστικές μας αγορές να γίνουν στα καταστήματα της πόλης μας.

Το Eviaportal.gr είναι η πρώτη ηλεκτρονική εφημερίδα της Εύβοιας που δημιούργησε την Δράση "Στηρίζω την Εύβοια", όπου οι επιχειρήσεις του νομού, παρουσιάζουν τις προσφορές τους, με σκοπό να ενημερώσουμε και να αναδείξουμε στην τοπική κοινωνία τα οφέλη από την στήριξη της τοπικής αγοράς.
Σημαντικό κομμάτι του εμπορικού κόσμου της Εύβοιας, είναι και οι υπηρεσίες!!

Στηρίζουμε την τοπική μας αγορά, σημαίνει στηρίζουμε το δικό μας σπίτι.
Έρχονται τα χριστούγεννα, η Χαλκίδα θα βάλει τα καλά της, το ίδιο και οι βιτρίνες των καταστημάτων. Έχουμε ανάγκη από μία καλύτερη ψυχολογία, από μία νότα αισιοδοξίας. Μην ξεχνάτε να αγοράζεται τοπικά!!
Σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο της χώρας μας, οφείλουμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον και να μην κλείσουμε τα μάτια μας στο πρόβλημα του διπλανού μας.
Δεν μας επιτρέπεται η αδιαφορία ή προκλητική άγνοια, πως η πράξη μας ή τα λεγόμενά μας, επηρεάζουν την πόλη μας, επηρεάζουν εμάς τους ίδιους.

Στηρίζουμε τοπικά, για να ελπίζουμε για το αύριο.
Κάνοντας μία βόλτα στην αγορά της Χαλκίδας, της Λίμνης, της Αιδηψού, της Καρύστου και σε όλη την Εύβοια, θα ανακαλύψετε "θησαυρούς", μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά. Στην τοπική αγορά, έχετε και μεγαλυτερη πιθανότητα, να βγείτε κερδισμένοι, αφού οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων θα σας κάνουν και άτυπα κάποιες εκπτώσεις!!

Οφείλουμε σε αυτό το σημείο, να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας στο Ράδιο Ταξί Χαλκίδας, που μειώνει τα κόμιστρα απο 1 Δεκεμβρίου. Οφείλουμε όλοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα ανθρωπιάς τους.


Αγοράζω τοπικά...στηρίζω την Εύβοια!!!

Και μπορεί η οικονομική κατάσταση φέτος να μην επέτρεψε καινούργιο στολισμό στο Δήμο Χαλκίδας, αλλά ούτε και εντυπωσιακές εκδηλώσεις όπως κατά το παρελθόν, ωστόσο η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ σε συνεργασία με της Δημοτικές Κοινότητες διοργανώνουν το διάστημα των Χριστουγέννων εκδηλώσεις, προκειμένου να βάλουν σε εορταστική διάθεση τους πολίτες και να τονώσουν με τη σειρά τους και τον τρόπο τους την τοπική αγορά.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί σε Δημοτικές Κοινότητες εκδηλώσεις ανάμματος του εορταστικού διάκοσμου, όπως σε Βασιλικό, Λουκίσια και Δροσιά, με τη συμμετοχή των τοπικών τους Συλλόγων και της Φιλαρμονικής και το πρόγραμμα συνεχίζεται ως εξής:
Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 18:30, η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ν. Αρτάκης, την ίδια εκδήλωση, θα την παρουσιάσει και στην εκκλησία των Αγ. Απόστολων στη Ν. Αρτάκη.
Είσοδος Ελεύθερη
Τη Χορωδία διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Γερογιάννης

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Δημ. Σχολής Μπαλέτου -Ρυθμικής Η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου - Ρυθμικής, παρουσιάζει για εφέτος, ένα ¨Χριστουγεννιάτικο Μουσικοχορευτικό Παραμύθι¨ για μικρούς και μεγάλους.
Η χορευτική παράσταση με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων της σχολής, θα γίνει την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 20:00 στο θέατρο Παπαδημητρίου. Είσοδος Ελεύθερη

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Χαλκίδας, παρουσιάζει ένα ξεχωριστό από άλλες χρονιές ¨Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο¨, που περιλαμβάνει μουσικά έργα μεγάλων κλασσικών συνθετών και μουσικές στο πνεύμα των εορτών των Χριστουγέννων.
Η συναυλία θα δοθεί την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 20:00 στο θέατρο Παπαδημητρίου. Είσοδος Ελεύθερη
Εκδηλώσεις δεν έχουμε βέβαια μόνο στο Δήμο Χαλκίδας, αλλά και σε άλλους της Εύβοιας στα πλαίσια εορτασμού των Χριστουγέννων.
Συγκεκριμένα, θεατρικές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου.
H Θεατρική ομάδα των "Πολιτιστικών Δεσμών" που δραστηριοποιείται στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου του Νομού Ευβοίας, παρουσιάζει σε χωριά του Δήμου δραματοποιημένα τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, "Έρωτας στα χιόνια" και "Ο Αμερικάνος".
Τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο στην Κύμη και
την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, στο Δημοτικό Σχολείο στο Μονόδρι. Ώρα έναρξης. 7μμ
Η είσοδος ελεύθερη
http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=14227
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
Χριστουγεννιάτικη Εορτή & Bazaar στο Γηροκομείο Χαλκίδας
Το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Χαλκίδας
διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη Εορτή & Bazaar, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011, από της 11:00 το πρωί έως της 8:00 το βράδυ, στο χώρο του Γηροκομείου στο τέρμα της οδού Κ. Βαλσαμά, Καμάρες (Αλάτσατα) Χαλκίδος.
Στο Bazaar θα βρείτε πολλά καλούδια, όλα οικολογικά και πολλά φτιαγμένα από τα χεράκια μας.
Τοπικά προϊόντα, λικέρ, κρασιά, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και κουλουράκια, ζυμαρικά, αρωματικά λάδια, εποχιακές ανθοσυνθέσεις για να στολίσετε το σπίτι σας ή να τις προσφέρετε ως δώρο, βιβλία, κοσμήματα χειροποίητα και αξεσουάρ και πολλά Χριστουγεννιάτικα αντικείμενα.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 22210 75926, 22210 26452 & 6973629150
E-mail : egirokomiochalkidas@gmail.com
http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=14196
Επίσης:

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 6.00 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της οδού Μεσσαπίων 10 (κτίριο οικογενείας κ. Αγγέλου Πνευματικού - ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως), η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως «ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΜΕΛΩΔΗΜΑΤΑ», υπό την Διεύθυνση του Καθηγητού κ. Στυλιανού Μπενή, θα αποδώσει επικαίρους Ύμνους και Κάλαντα του Αγίου Δωδεκαημέρου.
Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 6.00 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων, στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή όλου του Ιερού Κλήρου της Πόλεώς μας.

Καλές και όμορφες γιορτές σε ΌΛΟΥΣ!!
Eviaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου